07.10.2024

 

„Зареждащо и вдъхновяващо събитие“ – така накратко може да се определи първият от поредицата уъркшопи по дизайн мислене, който се проведе в Бургаския свободен университет на 5 октомври. В събитието участваха над 70 ученици и учители от Бургас и региона, които приложиха процеса на дизайн мислене в търсене на иновативни решения на наболелите проблеми, свързани със замърсяването на водите на Черно море.

Отборите представиха идеите си пред журито въ състав г-жа Ана Янчева, управител на Областния информационен център, г-жа Милена Иванова, изпълнителен директор на фондация „Образование 5.0“, г-н Даниил Чумаш и г-н Емил Иванов, възпитаници на Бургаския свободен университет.

Победител в оспорваната надпревара стана отбор „Иновация” от Търговската гимназия в Бургас с ръководител г-жа Анастасия Николова, а негови подгласници –отбори от две други училища от морския град – Ocean Waves от ПГРЕ „Георги Ст. Раковски” с ръководител доц. д-р Виляна Русева и Space Phoenix от ППМГ „Акад. Н. Обрешков” с ръководител г-жа Гергана Николова.

Екипът на фондация „Образование 5.0“ благодари на всички, които бяха част от това прекрасно изживяване, и особено на любезните ни домакини от Бургаския свободен университет.

Уъркопът е част от инициативите по програма Solve for Tomorrow на Samsung, която се осъществява в България в партньорство с фондация „Образование 5.0“, „Инфино“ АД и Банка ДСК.